Mona-Lisas söta leende

Foto: TV4
Mona-Lisas söta leende
10 ingredienser
4 min
Cheesecake med färska bär, garnerad med citronmeliss och bling bling. /Lars-Åke Wilhelmsson
Vintips från Lars-Åke
Santa Carolina Brut, artnr 77187
Lars-Åke bjöd även på
Trasigt fågelbo med havets guld
Tjo vad det var livat i holken i lördags
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Cheesecake
- 2 ägg
- röd hushållsfärg
- 100 g färskost
- 1 dl strösocker
- 0,5 tsk vaniljsocker
- några digestivekex, köp ett förp
- 1,5 dl vispgrädde
Garnering
- garneringskulor (strössel eller dylikt)
- färsk citronmeliss
- jordgubbar
Gör så här
Cheesecake
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en bunke.
- Vispa grädde och vaniljsocker i en annan bunke.
- Blanda philadelphiaost, äggulor och strösocker i en tredje bunke tills de blir en slät smet.
- Vänd ihop innehållet från de tre bunkarna (äggvitorna vänds ned försiktigt på slutet).
- Ha i några droppar röd karamellfärg till önskad nyans.
- Lägg upp i formar lager på lager.
- Börja med kex i botten, lägg sedan ett lager smet, ett till lager med kex och avsluta med ytterligare ett lager smet.
- Ställ in i frysen i några timmar.
Garnering
- Ta ut cheesecaken cirka 5-10 minuter före servering och garnera med garneringskulor, skivade jordgubbar och citronmeliss.