Trasigt fågelbo med havets guld

Foto: TV4
Trasigt fågelbo med havets guld
9 ingredienser
30 min
Råraka med löjrom, vispad crème fraiche och rödlök
Vintips
6622 Jules Muller Riesling
Lars-Åke bjöd även på
Tjo vad det var livat i holken i lördags
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Tillbehör
- 1 dl löjrom
- 1 rödlök
- 2 dl crème fraîche
- dill, till garnering
Råraka
- 5 potatisar, medelstora mjöliga
- olja, till stekning
- smör, till stekning
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
Råraka
- Riv potatisarna grovt.
- Värm upp två stekpannor.
- Krama ur potatisen och stek 4 plättar av den rivna potatisen.
- Låt varje råraka steka i 1 msk smör, och 1 matsked olja så att det blir riktigt krispigt.
- Salta och peppra. Vänd plättarna och stek vidare.
Tillbehör
- Finhacka rödlöken.
- Häll upp crème fraichen i en skål.
- Vispa med elvisp så att den styvnar.
- Den kommer att bli lös precis när du börjar vispa och sen blir den hård igen.
- Lägg upp rårakorna på 4 tallrikar, lägg en kula créme fraiche på och en klick rom.
- Avsluta med att strö över löken och garnera med dill.