Tjo vad det var livat i holken i lördags

Foto: TV4
Tjo vad det var livat i holken i lördags
23 ingredienser
45 min
Gratinerad kycklingfilé med mozzarella, fetaost, oliver, soltorkade tomater, vitlök och basilika. Serveras med pasta och vitlökscrème.
Vintips från Lars-Åke
I Castei Ripasso art nr 22409
Lars-Åke bjöd även på
Trasigt fågelbo med havets guld
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
marinad
- 3-4 klyftor vitlök
- 0,5 dl rapsolja
- salt (efter smak)
- 3 krm svartpeppar
Kyckling
- 4 kycklingfiléer
- flingsalt
- En skvätt olja
- 1 dl svarta oliver
- 5-6 soltorkade tomater
- 5 kvistar basilika med skaft
- 150 g fetaost
- 250 g mozzarellaost
- 2 klyftor vitlök
Sås
- 3 dl crème fraîche
- 0,5 tsk salt
- 1,5 krm svartpeppar
- 1 tsk majonnäs
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk honung
Pasta
- körsbärstomater
- rucolasallad
- basilika
- pasta
Gör så här
Marinad
- Blanda hackade vitlöksklyftor, salt, peppar och rapsolja och marinera kycklingen i blandningen.
Kyckling
- Ugnstek kycklingen tills den är nästintill färdig, cirka 20-25 minuter.
- Skär upp och blanda övriga ingredienser i en bunke.
- Skär kycklingen, lägg i en form och häll över blandningen.
- Gratinera mitt i ugnen på 200 grader tills det att osten blivit gyllenbrun, cirka 15-20 minuter.
Sås
- Blanda crème fraiche, 2 st pressade vitlöksklyftor, 1 msk honung, majonnäsen, salt och svartpeppar och vispa med elvisp.
Pasta
- Koka upp pastavatten med salt.
- Koka pastan al dente.
- Häll av vattnen och blanda ner ruccola, rostade pinjenötter och halverade coctailtomater.
- Lägg upp på allt på en tallrik och garnera med ett blad basilika.