Storjägarens trattkantarellsoppa

0 röster
30 m
4

Storjägarens trattkantarellsoppa på torkade trattkantareller (blötlägg i ett par timmar innan).

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
2712 Domaine Pré Baron Sauvignon Blanc, Loire, Frankrike
Ett torrt, friskt vin med inslag av passionsfrukt, lime, persika och örter.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Kantarellsoppa

  • 4 dl torkade trattkantareller
  • 4 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 msk mjöl
  • 3 dl vatten
  • 1,5 msk trattkantarellfond
  • 5 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg svampen i blöt ca 1-2 timmar innan.
  2. Skala och hacka löken, fräs i smör tillsammans med svampen i en kastrull.
  3. Rör ner mjöl, vattnet och fonden och koka i tre min.
  4. Blanda sedan ner grädden, salt och peppar och koka på svag värme i åtta min.
28 maj 2013

Laddar fler recept