Clementinpannacotta

Foto: TV4
Clementinpannacotta
8 ingredienser
20 min
Vaniljpannacotta toppad med clementinklyftor och apelsingelé. Syrligt möter sött.
Dryck
Det söta dessertvinet La Salle har en balanserad smak med inslag av citrus, nektar och tropisk frukt som passar perfekt till desserter med frukt och bär. Art.nr: 2554 Ursprung: USA, Kalifornien
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 1 vaniljstång
- 3 gelatinblad
- 5 dl grädde
- 2 clementiner, juice
- 0,5 dl agavesirap
gelé
- 2 gelatinblad
- 1 clementin
- 1,5 dl apelsinjuice
Gör så här
- Lägg 3 gelatinblad i blöt i fem minuter.
- Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna.
- Koka upp grädden med vaniljstången, tillsätt pressad clementinjuice och agavesirap. Lägg i gelatinbladen. tag upp vaniljstången och sila upp i 4 glas. Ställ kallt i minst 2 timmar.
- Skala clementinen och skär 4 tunna skivor tvärs över, lägg på pannacottan.
- Gör sedan gelén. Koka upp apelsinjuice, lägg i de blötlagda gelatinbladen låt smälta och häll över pannacottan. Ställ kallt ytterligare 1 timme.