ca 3 kg fläsklägg, rimmat med ben och svål (ekologiskt och svenskt)
1 gul lök
5 cm färsk ingefära, skalad och hackad
2 klyftor vitlök, i skivor
1 morot, skalad i bitar
Gör så här
Tonkatsusås
Koka alla ingredienser till såsen ca 10 minuter på låg värme tills den tjocknar.
Förvara såsen i kylen, då klarar den sig cirka 1 månad om den är väl förpackad.
Fläsklägg
Sätt ugnen på 100 grader.
Lägg i alla ingredienser i en gjutjärnskastrull (eller en vanlig kastrull som klarar att stå i värme) och täck med vatten.
Koka först upp allt på spisen och ställ sedan kastrullen i ugnen. Låt detta sjuda i ca 6-8 timmar. Köttet skall lossna lätt från benet. Koktiden kan variera lite så dubbelkolla efter några timmar hur konsistensen är.
Ta upp fläsklägget försiktigt ut kastrullen och lägg det på galler över en plåt. Låt fläsklägget svalna lite och pensla på tonkatsusåsen. Griljera köttet på 200 grader i 20 minuter.
Sila och spara buljongen från fläsklägget, det är en perfekt grundbuljong till ramen.