Långkokt fläsk i krabbuljong
Långkokt fläsk i krabbuljong
16 ingredienser
40 m
Långkokt fläsk i krabbuljong med miso, ingefära och sichuanpeppar är en smakrik rätt som du måste testa!
Ingredienser
- 400 g fläskkarré, långkokt och nedplockat
- olja (till stekning)
- salt
- peppar
Buljong
- 4 dl skaldjursbuljong (köpt eller hemmagjord)
- 1 msk färsk ingefära, hackad
- 1-2 msk sichuanpeppar, mortlad och rostad
- 2 stjärnanis
- 1 lök, finhackad
- 1 msk misopasta
- 1-2 msk citronsaft
- salt
Tillbehör
- 100 g krabbkött, kokt
- 2 msk salladslök, strimlad
- 1 dl böngroddar
- ev 1 förp nudlar, kokta
Gör så här
Fläskkarré
- Bryn fläskkarrén runtom i olja. Salta och peppra.
- Baka fläskkarrén täck med smörpapper och folie på en ugnsplåt på 125 grader varmluft tills den når 96 grader i innertemperatur. Tag ut och plocka i mindre bitar, tag även bort överflödigt fett.
Buljong
- Blanda alla ingredienser och sjud ihop i ca 20 minuter. Smaka av med salt och citronsaft. Tag upp och kasta stjärnanisen.
Servering
- Lägg fläsk och eventuell krabba i botten av en tallrik, slå över buljongen och toppa med vårlök, böngroddar och eventuellt nudlar.