Långkokt fläsk i krabbuljong

Kocknas-kamp-2017 Viktor-Westerlind

Långkokt fläsk i krabbuljong

16 ingredienser

40 m

Långkokt fläsk i krabbuljong med miso, ingefära och sichuanpeppar är en smakrik rätt som du måste testa!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 400 g fläskkarré, långkokt och nedplockat
  • olja (till stekning)
  • salt
  • peppar

Buljong

  • 4 dl skaldjursbuljong (köpt eller hemmagjord)
  • 1 msk färsk ingefära, hackad
  • 1-2 msk sichuanpeppar, mortlad och rostad
  • 2 stjärnanis
  • 1 lök, finhackad
  • 1 msk misopasta
  • 1-2 msk citronsaft
  • salt

Tillbehör

  • 100 g krabbkött, kokt
  • 2 msk salladslök, strimlad
  • 1 dl böngroddar
  • ev 1 förp nudlar, kokta

Gör så här

Fläskkarré

  1. Bryn fläskkarrén runtom i olja. Salta och peppra.
  2. Baka fläskkarrén täck med smörpapper och folie på en ugnsplåt på 125 grader varmluft tills den når 96 grader i innertemperatur. Tag ut och plocka i mindre bitar, tag även bort överflödigt fett.

Buljong

  1. Blanda alla ingredienser och sjud ihop i ca 20 minuter. Smaka av med salt och citronsaft. Tag upp och kasta stjärnanisen.

Servering

  1. Lägg fläsk och eventuell krabba i botten av en tallrik, slå över buljongen och toppa med vårlök, böngroddar och eventuellt nudlar.