Långkok med kyckling

koket.se
Långkok med kyckling
khadija mahmoud profilbild
khadija mahmoud profilbild

Långkok med kyckling

14 ingredienser

2 h

Den här smakrika kycklingrätten är enkel att laga och kan bli en fullträff att servera i helgen - och jättegod att ha i din fredagstaco!

Se Khadija Mohamud laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer [750 g]
  • 2 gula lökar, hackad
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1,5 msk berbere
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 ml malen kardemumma
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 krossade tomater
  • 4-5 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk smör (kryddat)
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar på båda sidorna.
  2. Hetta upp olja i en djup panna och stek kyckling tills den fått färg.
  3. Ta upp kyckling och lägg den ut sidan.
  4. Stek löken, vitlöken och ingefära en stund i samma panna som du använde till kycklingen. Tillsätt de torra kryddorna och rör runt.
  5. Tillsätt tomatpuré och fortsätt att steka under omrörning.
  6. Häll över krossade tomater, buljongen och lägg i kycklingen.
  7. Låt koka i 1,5 timme på medelvärme.
  8. Ta upp kyckling och dra isär köttet i små bitar.
  9. Lägg tillbaka kyckling i tomatsåsen och avsluta med att tillsätta kryddat smöret som ger otrolig smak.
  10. Hoppas att ska smaka!