Långkok med kyckling
Långkok med kyckling
14 ingredienser
2 h
Den här smakrika kycklingrätten är enkel att laga och kan bli en fullträff att servera i helgen - och jättegod att ha i din fredagstaco!
Se Khadija Mohamud laga receptet

Ingredienser
- 4 kycklingfiléer [750 g]
- 2 gula lökar, hackad
- 4 klyftor vitlök
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 1,5 msk berbere
- 1 tsk malen koriander
- 1 ml malen kardemumma
- 1 msk tomatpuré
- 0,5 krossade tomater
- 4-5 dl grönsaksbuljong
- 1 msk smör (kryddat)
- 2 msk olja
- salt
- peppar
Gör så här
- Krydda kycklingen med salt och peppar på båda sidorna.
- Hetta upp olja i en djup panna och stek kyckling tills den fått färg.
- Ta upp kyckling och lägg den ut sidan.
- Stek löken, vitlöken och ingefära en stund i samma panna som du använde till kycklingen. Tillsätt de torra kryddorna och rör runt.
- Tillsätt tomatpuré och fortsätt att steka under omrörning.
- Häll över krossade tomater, buljongen och lägg i kycklingen.
- Låt koka i 1,5 timme på medelvärme.
- Ta upp kyckling och dra isär köttet i små bitar.
- Lägg tillbaka kyckling i tomatsåsen och avsluta med att tillsätta kryddat smöret som ger otrolig smak.
- Hoppas att ska smaka!