Långkål, Ernsts recept

71 röster
45 m
Långkål, Ernsts recept
Foto: Christopher Thaung

Gräddig grönkål som toppas med persilja vid servering. Trevligt grönt inslag på julbordet!

Visa mer
45 m

Du behöver

  • 400 g grönkål
  • 1 lök
  • 50 g smör
  • 1,5 msk brun farin
  • 0,5 l grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • vitpeppar och salt
  • 1 dl persilja, hackad

Gör så här

  1. Repa grönkålen, riv eller skär av stocken från kålen och hacka grovt. Hacka löken.
  2. Smörstek lök och kål mjukt utan att det får färg. Tillsätt brun farin, grönsaksbuljong och grädde. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt småputtra på svag värmen i ca 30 min. Garnera med persilja.
22 december 2016

Laddar fler recept