Långbakade rabarber med vispgrädde

NYHET
Långbakade rabarber med vispgrädde
Foto: Köket.se
Adam Thulin
Adam Thulin

Långbakade rabarber med vispgrädde

4 ingredienser

10 min + tid i ugn

Långbakade rabarber med vispgrädde och nötter är en perfekt dessert att njuta av efter midsommar.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 200 g rabarber (späda)
  • strösocker
  • vispgrädde
  • blandade nötter

Gör så här

  1. Skär rabarberna i 10 cm långa bitar.
  2. Lägg 5 bitar i varje foliepaket och strö över lite socker.
  3. Stäng foliepaketen och ugnsbaka dem över natten på 70 grader i ca 10 timmar.
  4. Ta ut foliepaketen ur ugnen och öppna upp dem.
  5. Sätt sedan in dem i ugnen igen på 150 grader i 30 minuter.
  6. Ta sedan ut paketen och låt svalna
  7. Servera rabarberna med vispgrädde och hackade nötter.