Lammstek med rubb

Filip Fasten

Lammstek med rubb

12 ingredienser

1 h

En härlig lammstek med kryddrubb kommer göra sig fint som påskmiddag.

Ingredienser

portioner4 - 6

Lammstek

  • 1 lammstek, urbenad
  • 3 msk kryddrubb
  • 3 tsk citronskal
  • salt
  • 3 klyftor vitlök, färska
  • 8 blad ramslök (stora)
  • rapsolja
  • smör

Kryddrubb

  • 4 msk torkad mejram
  • 4 msk torkad timjan
  • 2 msk grönpeppar, mald
  • 1 msk lagerblad, malda
  • 1 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 135 grader.
  2. Krydda steken på insidan med kryddrubben, citronzest och salt.
  3. Lägg den färska vitlöken och ramslöksbladen i mitten av steken.
  4. Bind ihop steken med hjälp av bindgarn och salta.
  5. Stek köttet gyllenbrunt i olja och smör. Baka sedan klart i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 48 grader. Låt vila i minst 10 minuter.
  6. Stek lammsteken i smör och olja innan servering, avlägsna bindgarnet och skiva i tunna skivor.