Lammstek med rubb

Filip Fasten

Lammstek med rubb

12 ingredienser

1 h

En härlig lammstek med kryddrubb kommer göra sig fint som påskmiddag.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner

Lammstek

  • 1 lammstek, urbenad
  • 3 msk kryddrubb
  • 3 tsk citronskal
  • salt
  • 3 klyftor vitlök, färska
  • 8 blad ramslök (stora)
  • rapsolja
  • smör

Kryddrubb

  • 4 msk torkad mejram
  • 4 msk torkad timjan
  • 2 msk grönpeppar, mald
  • 1 msk lagerblad, malda
  • 1 tsk malen kanel

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 135 grader.
  2. Krydda steken på insidan med kryddrubben, citronzest och salt.
  3. Lägg den färska vitlöken och ramslöksbladen i mitten av steken.
  4. Bind ihop steken med hjälp av bindgarn och salta.
  5. Stek köttet gyllenbrunt i olja och smör. Baka sedan klart i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 48 grader. Låt vila i minst 10 minuter.
  6. Stek lammsteken i smör och olja innan servering, avlägsna bindgarnet och skiva i tunna skivor.