Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Lammstek med fransk potatiskaka
Foto: TV4
Lammstek med fransk potatiskaka
Betyg: 4.25 av 5 (4 röster)
4
Spara
Av:
Köket.se
11
ingredienser
Med smak av Provence.
Fest
Fransk mat
Lamm
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
portioner
1 lammstek (på ca 2,5 kg)
salt
svartpeppar
timjan
rosmarin
2 klyftor vitlök, pressade
Potatiskaka:
1,5 kg potatis, skalad och finskivad
salt
peppar
ca 125 g getost, riven
3-4 dl mellangrädde
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 250°. Gnid in steken med vitlök och kryddor. Lägg den i en långpanna. Sätt i en köttermometer.
Sätt in den mitt i ugnen och sänk värmen efter 10 min till 200° eller 175°. Stek utan ösning tills termometern visar 62°.
Varva potatis och ost i en ugnsform och salta mellan varven. Slå på grädden så det knappt når upp till potatisen. Grädda i 200° ca 1 timme.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut