Lammstek med fransk potatiskaka

Foto: TV4
Lammstek med fransk potatiskaka
Ingredienser
- 1 lammstek (på ca 2,5 kg)
- salt
- svartpeppar
- timjan
- rosmarin
- 2 klyftor vitlök, pressade
Potatiskaka:
- 1,5 kg potatis, skalad och finskivad
- salt
- peppar
- ca 125 g getost, riven
- 3-4 dl mellangrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°. Gnid in steken med vitlök och kryddor. Lägg den i en långpanna. Sätt i en köttermometer.
- Sätt in den mitt i ugnen och sänk värmen efter 10 min till 200° eller 175°. Stek utan ösning tills termometern visar 62°.
- Varva potatis och ost i en ugnsform och salta mellan varven. Slå på grädden så det knappt når upp till potatisen. Grädda i 200° ca 1 timme.