Lammsoppa med mynta

Lammsoppa med mynta
Foto: TV4

Mynta och olivolja passar bra till lammköttet. Soppan blir matig av nudlarna, men är du riktigt hungrig kan det smaka gott med bröd till.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 700 g benfritt, magert lammkött
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 liter vatten
  • 70 g nudlar
  • 3 msk hackad färsk mynta
  • saften av 1 1/2 pressad citron

Gör så här

  1. Skala löken och hacka den fint och skär köttet i 1 1/2 cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en gryta och bryn köttet och löken i 5 minuter under omrörning.
  2. Tillsätt tomatpuré, salt, paprikapulver och vatten, koka upp och låt sjuda i 1 timme. Lägg i nudlarna och koka tills de är mjuka.
  3. Hacka myntan och pressa saften ur citronerna. Rör ner den hackade myntan och citronsaften strax före serveringen.
Kommentera receptet

Fler goda recept