Lammlägg med chokladsås

Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Lammlägg med chokladsås

10

6 steg att laga

14 ingredienser

4 h

Underbara lammlägg där smaken förhöjs med hjälp av mörk choklad. 

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 2 lammlägg
  • 50 g stjälkselleri, finhackad
  • 50 g rödlök, finhackad
  • 50 g morot, finhackad
  • 20 g aji panca pasta
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 dl rött vin
  • 4 dl kalvfond
  • 30 g koriander, finhackad
  • 1 stjärnanis
  • 20 g mörk choklad 70 %
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Gnid in lammläggen med olja och krydda med salt och peppar, bryn runt om i panna med ev. ytterligare olja.
  2. Ta upp läggen och tillsätt selleri, rödlök, morot, chilipasta och vitlök i pannan fräs på medelvärme tills löken mjuknat utan att ta färg, ca 10 minuter.
  3. Tillsätt fond, vin och koriander, sjud i två minuter och smaka av med svartpeppar.
  4. Placera lammläggen i en gjutjärnsgryta och häll över vätskan samt stjärnanisen.
  5. Låt läggen sjuda under lock i minst tre timmar, i ugn på 125° eller i en slow cooker.
  6. Ta upp läggen, ta bort stjärnanisen och koka ner såsen tills den blir trögflytande, stäng av värmen och rör ner chokladen.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Hälsosam nystart!

6 smarta tips för att hitta motivationen

Läs mer