Lammlägg med anchochiliglaze

POPULÄRT
Lammlägg med anchochiliglaze
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Lammlägg med anchochiliglaze

11

19 ingredienser

2 h

Smakrika lammlägg med anchochiliglaze serverade med sallad och en sval crème fraîche blir en riktigt god höstmiddag.

Ingredienser

portioner

Lammlägg

  • 2 msk rapsolja
  • 4 lammlägg
  • 1 gul lök, hackad (medelstor)
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 torkade anchochili, hackade utan stjälkar och kärnor
  • 1 l tomatpassata
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 lagerblad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Glaze

  • 1 l vatten, kokande
  • 6 torkade anchochili, utan stjälkar och kärnor
  • 2,5 dl vatten
  • 4 msk honung
  • 1 tsk apelsinskal

Servering

  • sallad
  • crème fraîche
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Lammlägg
    Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Hetta upp oljan i en stor emaljerad gryta.
  3. Fräs lammläggen runt om tills de är vackert brynta, ta upp och lägg åt sidan.
  4. Fräs löken i samma gryta som du hade till lammläggen. Löken är klar när den är genomskinlig (det tar ca 2-3 minuter).
  5. Tillsätt chili, tomatpassata och buljong.
  6. Smaksätt med spiskummin, lagerblad, salt och peppar. Låt koka upp och lägg sedan ner lammläggen.
  7. Lägg på ett lock och ställ in grytan i ugnen i 2–2,5 timme. Köttet ska börjar falla av från benen.
  8. Glaze
    Koka upp en liter vatten och häll över den torkade chilin, låt stå i 10 minuter.
  9. Sila sedan av chilin och ta bort stjälkar, kärnor och grovhacka den. Mixa chilin i matberedare tillsammans med 2,5 dl vatten, honung och apelsinskal till en slät smet.
  10. När lammläggen är klara så ta upp dem och lägg dem på en ugnsplåt. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.
  11. Pensla glazen över läggen och ställ in i ugnen tills glazen bildat en blank yta (ca 6–10 minuter).
  12. Servering
    Lägg upp såsen på ett fat och toppa med läggen. Servera med en sallad och gärna crème fraîche smaksatt med koriander.