Lammfärsbiffar med oliver, citronbulgur och salsa verde

11 röster
30 m
4
Lammfärsbiffar med oliver, citronbulgur och salsa verde
Foto: TV4

Saftiga lammfärsbiffar med oliver, vitlök och örter. Serveras med fräsch citronbulgur och en härligt grön salsa verde med örter, sardeller och kapris.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Citronbulgur

  • 4 dl bulgur
  • 0,5 citron (ekologisk)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Lammfärsbiffar med oliver

  • 600 g lammfärs
  • 1,5 dl kalamataoliver utan kärnor, hackade
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkad rosamarin
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör, till stekning
  • 2 msk olivolja, till stekning

Salsa verde

  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 kruka färsk persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl kapris
  • 6 sardellfiléer
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt förpackningen. Tvätta citronen noga och dela den i 4 klyftor på längden där du skivar 2 av dem extremt tunt. Blanda ner citronen i den varma bulguren tillsammans med olivolja och salt.
  2. Blanda färsen med alla de andra ingredienserna till biffarna i en skål och forma 8 biffar à 75 g, låt dem vila en stund.
  3. Mixa alla ingredienser till din salsa verde till en ganska grov sås.
  4. Stek biffarna i smör och olivolja i cirka fem minuter på varje sida. Servera genast tillsammans med citronbulgur och salsa verde.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...