Saftiga lammfärsbiffar med oliver, vitlök och örter. Serveras med fräsch citronbulgur och en härligt grön salsa verde med örter, sardeller och kapris.
Lammfärsbiffar med oliver, citronbulgur och salsa verde
Du behöver
Citronbulgur
- 4 dl bulgur
- 0,5 ekologisk citron
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
Lammfärsbiffar med oliver
- 600 g lammfärs
- 1,5 dl kalamataoliver, urkärnade och hackade
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 2 msk olivolja
- 1,5 msk torkad smulad oregano och rosmarin (eller 3 msk färska finhackade)
- 1 tsk svartpeppar
- 2 msk smör, till stekning
- 2 msk olivolja, till stekning
Salsa verde
- 1 kruka basilika
- 1 kruka persilja
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 dl kapris
- 6 sardeller
- 2 tsk fransk senap
- 2 msk honung
- 1 dl vatten
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
Gör så här
- Koka bulgur enligt förpackningen. Tvätta citronen noga och dela den i 4 klyftor på längden där du skivar 2 av dem extremt tunt. Blanda ner citronen i den varma bulguren tillsammans med olivolja och salt.
- Blanda färsen med alla de andra ingredienserna till biffarna i en skål och forma 8 biffar à 75 g, låt dem vila en stund.
- Mixa alla ingredienser till din salsa verde till en ganska grov sås.
- Stek biffarna i smör och olivolja i cirka fem minuter på varje sida. Servera genast tillsammans med citronbulgur och salsa verde.
15 juli 2017