Lammfärs på spett
Lammfärs på spett
10 ingredienser
Läckra små spett med aprikoskryddad lammfärs som man grillar på utegrillen eller steker i ugnen. I hemlandet Sydafrika använder man antingen lammfärs eller lammkött i bitar som man marinerar tillsammans med aprikoserna. Ris är gott till, eller servera med pitabröd och sallad.
Ingredienser
- 400 g lammfärs
- 1 gul lök
- 6 torkade aprikoser
- 1 tsk salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 1 tsk citron, pressad
- 0,5 tsk malen koriander
- 0,5 tsk malen gurkmeja
- 1 tsk strösocker
- neutral olja
Gör så här
- Sätt ugnen på 275°. Skala och finhacka löken och finhacka aprikoserna. Blanda färsen med löken, aprikoserna, saltet, pepparn, citronsaften, koriandern, gurkmejan och sockret. Rör till en smidig färs.
- Forma färsen till avlånga bullar och stick ett spett igenom på längden. Smörj en långpanna med olja och lägg i lammspetten.
- Sätt in lammspetten i övre delen av ugnen och vänd dem flera gånger under stekningen tills de är gyllenbruna runt om, 5-10 minuter. Eller grilla lammspetten 5-10 minuter över glöd på utegrillen.