Lamm- och högrevskorv med mandelpotatismos och rostad paprikasallad

1 röst
60 m
4
60 m
4

Du behöver

Korv

  • 400 g högrevsfärs
  • 300 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 150 g malet späck
  • 1 dl mörk oxbuljong
  • 2 msk rostat paprikapulver, stekt
  • salt
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • svin- eller lammfjällster, blötlagt i cirka 1 h

Paprikasallad

  • 4 bellpeppers, så stora som möjligt
  • 1 msk kapris, mellanstor
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

potatismos

  • 500 g mandelpotatis, skalad
  • vatten, saltat
  • 100 g smör
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl vatten, varmt

Gör så här

  1. Korv
    Blanda färs, ägg, späck, buljong och kryddor. Fyll till 3/4 i fjällster och knyt till en korv på 10-12 cm.
  2. Paprikasallad
    Sätt ugnen på 275 grader.
  3. Dela paprikorna på mitten och lägg i folie eller bakplåtspapper. Rosta i ugn tills de är nästan svarta (10-12 minuter).
  4. Ta ut paprikan och lägg i en plastpåse för att vila i 10 minuter. Blanda under tiden kapris, balsamvinäger, olivolja, salt och svartpeppar.
  5. Skala paprikorna och blanda med kaprisblandningen.
  6. Potatismos
    Koka potatisen mjuk.
  7. Blanda potatisen med smör, grädde, vatten till ett mos. Krydda med salt och peppar.
  8. Picka korven med en steknål ochstek på medelvärme i 10-12 minuter.
  9. Servera korven nystekt med mos och paprikasallad!
29 mars 2017