Lamm- och högrevskorv med mandelpotatismos och rostad paprikasallad

Lamm- och högrevs korv med mandelpotatismos och rostad paprikasallad
Foto: TV4

Såhär lyxar du till klassikern "korv med mos". Gör hemgjord korv på högrev, lammfärs och rostad paprika. Servera med mandelpotatismos och sallad på rostad paprika och kapris.

29 mars 2017
60
4

Du behöver

Korv

  • 400 g högrevsfärs
  • 300 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 150 g malet späck
  • 1 dl mörk oxbuljong
  • 2 msk rostat paprikapulver, stekt
  • salt
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • svin- eller lammfjällster, blötlagt i cirka 1 h

Paprikasallad

  • 4 bellpeppers så stora som möjligt
  • 1 msk mellanstor kapris
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk fin olivolja
  • salt och peppar

Potatismos

  • 500 g mandelpotatis, skalad
  • saltat vatten
  • 100 g smör
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl varmt vatten

Gör så här

  1. Korv
    Blanda färs, ägg, späck, buljong och kryddor. Fyll till 3/4 i fjällster och knyt till en korv på 10-12 cm.
  2. Paprikasallad
    Sätt ugnen på 275 grader.
  3. Dela paprikorna på mitten och lägg i folie eller bakplåtspapper. Rosta i ugn tills de är nästan svarta (10-12 minuter).
  4. Ta ut paprikan och lägg i en plastpåse för att vila i 10 minuter. Blanda under tiden kapris, balsamvinäger, olivolja, salt och svartpeppar.
  5. Skala paprikorna och blanda med kaprisblandningen.
  6. Potatismos
    Koka potatisen mjuk.
  7. Blanda potatisen med smör, grädde, vatten till ett mos. Krydda med salt och peppar.
  8. Picka korven med en steknål ochstek på medelvärme i 10-12 minuter.
  9. Servera korven nystekt med mos och paprikasallad!
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept