Lamm med vitlök, ingefära och tomat

Lamm med vitlök, ingefära och tomat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lamm med vitlök, ingefära och tomat

12 ingredienser

En smakrik indisk lammcurry med koriander, grön chili och paprika.

Ingredienser

portioner
  • 700 g lammkött benfri
  • 5 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 3 tomater
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5-1 msk röd chilifrukt
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 dl olivolja
  • 1-2 msk färsk koriander, hackad

Till garnering:

  • 1 grön spansk peppar

Gör så här

  1. Skär lammköttet i drygt centimeterstora bitar. Hacka tomaterna och skala och hacka vitlöken.
  2. Lägg kött, tomater och vitlök i en kastrull, häll på vatten och salt och krydda med chilipeppar, ingefära, gurkmeja och paprika. Häll på olivoljan, koka upp och koka tills köttet är mört och oljan flyter upp, 20–25 minuter. Passa kastrullen och se till att den inte kokar torr, stänk i så fall över lite vatten så att kryddorna inte bränns.
  3. Hacka koriander och grön chili. Blanda i koriandern i grytan och låt smakerna blandas någon minut. Strö chilifrukt över före servering.