Lamm med barbequesås och chili samt ramslök

Lamm med barbequesås och chili samt ramslök
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Lamm med barbequesås och chili samt ramslök

15 ingredienser

20 m

Härliga grillade lammkotletter med fräscha tillbehör kommer göra sig fint i vår och sommar!

Ingredienser

portioner
  • 2 dl chilipasta (gochujang)
  • 2 dl barbequesås
  • 800 g lammkotlett (med ben)
  • 400 g potatis
  • 1 aubergine
  • 2 msk misopasta
  • 4 klyftor vitlök
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 grön chilifrukt
  • 50 g ramslök
  • 1 citron
  • 2 msk olja
  • 2 msk yoghurt (naturell)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda gochujang och barbequesås och marinera lammet.
  2. Koka potatisen.
  3. Skär aubergine i bitar och marinera i misopasta.
  4. Riv vitlök och blanda med smör.
  5. Mixa grön chili, ramslök, citronsaft, olja och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Grilla lammet ca 2 minuter per sida.
  7. Bred vitlökssmöret på potatisen och lägg in den samtidigt med auberginen i ugnen på 180 grader.
  8. När lammet är grillat så lägg det också i ugnen med potatisen och auberginen och tillaga ytterligare 5 minuter.
  9. Klart att serveras!