Lamm i kål

14 röster
4
Lamm i kål
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 kg hals, bog eller bringa av lamm
  • 1 litet vitkålshuvud
  • 0,5 msk salt
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 4-5 dl vatten
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skär köttet i jämntjocka bitar. Skär kålen i klyftor eller tärningar. Varva kött och kål i en gryta och strö salt och de grovt krossade vitpepparkornen mellan varven. Lägg i lagerblad och häll på vattnet.
  2. Koka upp, skumma och låt sakta sjuda under lock 1-1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
  3. Krydda med salt och peppar. Strö över rikligt med persilja och servera i djupa tallrikar.
17 mars 2009

Fler goda recept