Stekt laxfilé

Stekt laxfilé
Foto: TV4
Laleh Maghonaki
Laleh Maghonaki

Stekt laxfilé

Av: Laleh Maghonaki

Från: Norouz - vårens ankomst

6 ingredienser

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk salt
  • 1 ägg
  • olja (eller smör till stekning)

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och gurkmeja och häll blandningen på en tallrik.
  2. Skär laxen i 4-6 bitar.
  3. Vispa ägget och salta.
  4. Doppa laxbitarna i ägget och sedan i mjölblandningen så att fisken blir ordentligt panerad.
  5. Värm en stekpanna och tillsätt lite olja eller en klick smör. Stek laxen ett par minuter på varje sida. Laxen ska ha fått en fin stekyta när den är klar.