Laga svamp

Svamp är den perfekta råvaran, särskilt i en tid när många letar efter alternativ till kött. Den bjuder på djupa, maffiga umamismaker och en tydlig textur. Tillagningen kan varieras i det oändliga: Den kan kokas, stekas, ugnrostas, grillas, friteras eller torkas.

Det här är kokboken både för dig som älskar att gå ut i skogen och plocka svamp och för dig som undviker det av rädsla för att snubbla över något oätligt. Utöver rätter med gamla trotjänare som kantareller och karljohan guidar Martin Nordin dig till det stora utbudet av olika svampar som finns i butikerna idag, som champinjoner, ostronskivling, shiitake, enoki och portabello.

Recept från boken

focaccia med örtolja och svamp

Focaccia med örtolja och ostronskivling

Martin Nordin
1.5 h + jästid
ENKELT
Krämig pasta med stekta champinjoner och brysselkål
Betyg: 4.3 av 5 (4 röster)

Krämig pasta med stekta champinjoner och brysselkål

Martin Nordin
30 min
pizza med pumpa och kantareller
Betyg: 5 av 5 (2 röster)

Vit pizza med pumpa och kantareller

Martin Nordin
1 h
Rostad champinjon med lök och ölbuljong
Betyg: 4.5 av 5 (2 röster)

Rostad champinjon med lök och ölbuljong

Martin Nordin
1.5 h
Laga svamp | Köket.se