Kycklingwok med sjögräsnudlar
Kycklingwok med sjögräsnudlar
15 ingredienser
15 m
Chiliwokad kyckling med krispiga grönsaker och sjögräsnudlar. Nyttig snabbmat när den är som allra bäst.
Ingredienser
- 400 g kycklinglårfilé
- 1 msk sesamolja
- 1 msk ketjap manis
- 1 klyfta vitlök
- 1 röd chilifrukt
- 1 msk färsk ingefära, riven
- salt
- svartpeppar
- 1 tsk rapsolja
- 2 morötter
- 1 broccoli
- 2 salladslökar
- 200 g salladsärtor
- 300 g sjögräsnudlar
- 1 msk ketjap manis
Gör så här
- Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål. Häll på olja och 1 msk ketjap manis.
- Finhacka vitlök och chili och blanda ner med ingefära, salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn kycklingen runt om ca 5 minuter.
- Skala och skiva morötter. Skär broccolin i buketter. Strimla salladslöken.
- Lägg ner alla grönsaker i stekpannan och låt steka med kycklingen.
- Skölj sjögräsnudlarna och blanda ner och häll på ketjap manis. Smaka av med salt och peppar.