Kycklingwok med sjögräsnudlar

30 röster
15 m
4
Kycklingwok med sjögräsnudlar
Foto: TV4

Chiliwokad kyckling med krispiga grönsaker och sjögräsnudlar. Nyttig snabbmat när den är som allra bäst.

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 morötter
  • 1 broccoli
  • 2 salladslökar
  • 200 g salladsärtor
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 1 msk ketjap manis
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål. Häll på olja och 1 msk ketjap manis.
  2. Finhacka vitlök och chili och blanda ner med ingefära, salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn kycklingen runt om ca 5 minuter.
  4. Skala och skiva morötter. Skär broccolin i buketter. Strimla salladslöken.
  5. Lägg ner alla grönsaker i stekpannan och låt steka med kycklingen.
  6. Skölj sjögräsnudlarna och blanda ner och häll på ketjap manis. Smaka av med salt och peppar.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...