Kycklingsoppa med rotfrukter

ViktVäktarna Kycklingsoppa med rotfrukter
Foto: WW ViktVäktarna

Kycklingsoppa med rotfrukter

99

4 steg att laga

15 ingredienser

En värmande och god kycklingsoppa med smak av curry och dragon. Rotfrukterna gör den mustig och härlig. Allra bäst är den en kylig kväll!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.


Tips! Vill du ha en hetare soppa, välj curry vindaloo istället. Servera med grovt rågbröd.

läs mer
WW kycklingsoppa points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2-3 morot
  • 100 g rotselleri
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 purjolök
  • 2 tsk flytande margarin
  • 6 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärning
  • 0,5-1 tsk curry
  • 1 tsk torkad körvel
  • 1 tsk torkad dragon
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 dl matlagningsgrädde 4 %
  • 1 msk persilja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök. Bryn morötter och rotselleri i margarin i en kastrull ett par minuter, tillsätt vitlök och purjolök och fräs glansig.
  2. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar, curry, körvel och dragon. Koka upp.
  3. Skär kyckling i bitar och lägg ner i soppan. Låt koka tills den är klar.
  4. Häll på matlagningsgrädde och hackad persilja och smaka av med salt och peppar. Red ev. med lite såsredning.
TIPS!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna