Kycklingsoppa med rotfrukter

97 röster
4
4

Du behöver

  • 2-3 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 purjolök
  • 2 tsk flytande margarin
  • 6 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 0,5-1 tsk curry
  • 1 tsk torkad körvel
  • 1 tsk torkad dragon
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 dl matlagningsgrädde 4 %
  • 1 msk persilja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök. Bryn morötter och rotselleri i margarin i en kastrull ett par minuter, tillsätt vitlök och purjolök och fräs glansig.
  2. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar, curry, körvel och dragon. Koka upp.
  3. Skär kyckling i bitar och lägg ner i soppan. Låt koka tills den är klar.
  4. Häll på matlagningsgrädde och hackad persilja och smaka av med salt och peppar. Red ev. med lite såsredning.
Tips!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna

Sponsrat
15 januari 2018