I samarbete med WW ViktVäktarna

Kycklingsoppa med rotfrukter

34 röster
4
ViktVäktarna Kycklingsoppa med rotfrukter
Foto: ViktVäktarna

En värmande och god kycklingsoppa med smak av curry och dragon. Rotfrukterna gör den mustig och härlig. Allra bäst är den en kylig kväll!

SmartPoints /portion: 2

För att få fler smarta recept, bli medlem i WW ViktVäktarna. Klicka här.

Tips! Vill du ha en hetare soppa, välj curry vindaloo istället. Servera med grovt rågbröd.

Visa mer
4

Du behöver

  • 2-3 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 purjolök
  • 2 tsk flytande margarin
  • 6 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 0,5-1 tsk curry
  • 1 tsk körvel
  • 1 tsk dragon
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 msk persilja
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök. Bryn morötter och rotselleri i margarin i en kastrull ett par minuter, tillsätt vitlök och purjolök och fräs glansig.
  2. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar, curry, körvel och dragon. Koka upp.
  3. Skär kyckling i bitar och lägg ner i soppan. Låt koka tills den är klar.
  4. Häll på matlagningsgrädde och hackad persilja och smaka av med salt och peppar. Red ev. med lite såsredning.
Sponsrat
15 januari 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept