Kycklingsliders med tomatchutney

Spela video Kycklingsliders med tomatchutney
Foto: TV4
4

Du behöver

Tomatchutney

  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 3 msk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 6 plommontomater eller körsbärstomater, gärna gula

Sliders

  • 8 slidersbröd
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 8 skivor lagrad ost, gärna cheddar

Till servering

  • 8 blad krispig sallad, t ex roman eller isberg
  • 1 silverlök, tunt skivad

Gör så här

  1. Börja med chutneyn. Finhacka löken och stek den långsamt i smör tills den är mjuk, tillsätt 1 msk olivolja och kryddor och låt fräsa 1 en minut. Tärna tomaterna och vänd ner dem i lökröran, salta och peppra och låt allt koka samman på svag värme i ca 10-15 minuter.
  2. Dela kycklingen en gång på längden och stek i olivolja och smör, salta och peppra på båda sidor. Det går även bra att grilla kycklingen.
  3. När du stekt ena sidan vänder du kycklingen och lägger på osten och ovandelen av brödet som får ångas och värmas upp.
  4. På underdelen av brödet lägger du chutneyn, ett salladsblad, några skivor lök och sedan kycklingen med ost och ovandelen av brödet. Tryck till slidern en aning.
Kommentera receptet

Fler goda recept