Kycklingschnitzel al Limone med potatispizza

POPULÄRT
koket.se
Kycklingschnitzel al Limone med potatispizza
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Kycklingschnitzel al Limone med potatispizza

20 ingredienser

1 h

Vad säg om kycklingschnitzel med en potatispizza toppad med kronärstskockor, tomat och bassilika till helgens middag? Vi tror det kan bli en riktig fullpoängare!

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kycklingschnitzel

  • 600 g kycklingbröst (svenska från Bjärehalvön)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1-2 citroner
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • smör

Potatispizza

  • 750 g potatis, stärkelserik med skal
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 8-10 inlagda kronärtskockor (spara oljan till en vinaigrette en annan dag)
  • 0,5 förp körsbärstomater
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g mozzarellaost
  • 1 kruka basilika

Servering

  • 1 kruka färsk körvel
  • 1 förp mâchesallad

Gör så här

Kycklingschnitzel

  1. Skär kycklingbrösten i tunna skivor.
  2. Marinera skivorna i olivolja och lite finrivet citronskal.
  3. Stek skivorna i olivolja ca 2 minuter på var sida, salta och peppra. Tag upp upp dem ur stekpannan.
  4. Glasera ur pannan med vitt vin. Koka ner något och blanka av med smöret. Smaka med citronsaft och finrivet skal.
  5. Lägg tillbaka kycklingschnitzlarna i stekpannan och låt dem koka in något precis innan servering.

Potatispizza

  1. Koka potatisen.
  2. Skala potatisarna medan de är varma och pressa dem sedan igenom en potatispress.
  3. Rör ner salt samt olivolja och låt svalna.
  4. Knåda potatisen med vetemjöl till en jämn deg.
  5. Smörj en form eller stekpanna.
  6. Tryck ut degen i stekpannan och gör en liten kant.
  7. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Dela kronärtskockorna och tomaterna. Tillsätt vitlöken och rör runt. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  9. Fördela blandningen i formen och toppa med mozzarella.
  10. Grädda pizzan ca 40 minuter på 200 grader.
  11. Ta ut pizzan och låt svalna så att den sätter sig lite.

Servering

  1. Toppa pizzan med basilika och körvel och servera den rumstempererad med mâchesallad och kycklingschnitzel.