Kycklingsallad med parmesandressing och stekt panko

Kycklingsallad med parmesandressing och stekt panko
Foto: Tv4
Filip Poon
Filip Poon

Kycklingsallad med parmesandressing och stekt panko

2

8 steg att laga

19 ingredienser

1 h

Den här kycklingsallad blir något utöver det vanliga med parmesandressing och stekt panko. Perfekt lunchrätt, picknickmat eller kanske en del av buffén!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 kycklingbröst
  • ca 3 msk rapsolja
  • salt
  • peppar

Dressing

  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk champagnevinäger
  • salt
  • 1-2 dl parmesanost, finriven

Sallad

  • 2 förp bacon
  • 1 förp körsbärstomater, skivade (minst 4 var)
  • 2 romansallad, grovt delad
  • 1 gurka, grovt delad
  • ca 1 dl parmesanost, hyvlad

Stekt panko

  • 1 dl pankoströbröd (grovt rivet ströbröd gjort från gammalt bröd)
  • 1 msk smör

Örter

  • krasse
  • persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Olja in, salt och peppra kycklingen. Lägg den sedan på en ugnsplåt och rosta i ugnen till en innertemperatur på 65-70 grader, ca 30-40 minuter.
  3. Ta ut kycklingen, låt vila 5-10 minuter och skär upp.
  4. Dressing
    Blanda alla ingredienser men ha i den rivna parmesanen sist.
  5. Sallad
    Stek baconet och lyft ur det från pannan när det är krispigt.
  6. Stekt panko
    Häll i panko och 1 msk smör i samma stekpanna som du stekt baconet. Stek på medelvärme tills det fått lite färg, rör om med jämna mellanrum ca 3-4 minuter. Häll upp på papper och låt svalna.
  7. Sallad (fortsättning)
    Hacka grönsakerna och blanda med dressingen precis innan servering.
  8. Servera salladen med det stekta baconet, panko på toppen och med kycklingen och några goda örter vid sidan om.