Kycklingsallad med gulbetor och senapsdressing

koket.se
Kycklingsallad med gulbetor och senapsdressing
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Kycklingsallad med gulbetor och senapsdressing

17 ingredienser

45 min

Matig och mättande sallad med kokta gulbetor, stekt kyckling, olika salladssorter, krutonger och en krämig dressing smaksatt med senap. En härlig sallad som passar lika fint som middagsrätt som på buffén.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 gulbetor
  • 4 kycklinglårfiléer
  • 0,5 frissésallad, grovt riven
  • 0,5 romansallad, grovt riven
  • 0,5 rosésallad, grovt riven
  • 65 g babyspenat
  • smör, till stekning
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar, nymalen

Senapsdressing

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk skånsk senap

Krutonger

  • 4 skivor levainbröd
  • olivolja

Garnering

  • 1 kruka färsk körvel

Gör så här

  1. Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten. Häll av, skölj under kallt vatten och skala dem. Skär i grova bitar.
  2. Krydda kycklinglåren med salt och peppar. Stek dem i smör och rapsolja i en stekpanna på hög värme så att de får fin färg och blir genomstekta.
  3. Lägg gulbetor och sallad i en bunke.
  4. Sätt ugnen på 220 grader.
  5. Rör ihop majonnäs, creme fraiche och senap i bunke. Smaka av med salt.
  6. Lägg hälften av dressingen i bunken med sallad och gulbetor, vänd runt. Servera resten av dressingen vid sidan om.
  7. Skär brödet i tärningar. Lägg i en ugnssäker form och vänd runt med olivolja, salt och peppar.
  8. Rosta i ugnen 5-8 minuter. ¨
  9. Skär kycklingen i skivor.
  10. Bottna ett stort fat med sallad. Lägg på skivad kyckling och krutonger. Garnera med färsk körvel och bjud med dressingen vid sidan om.