Kycklingrullader med fetaost och soltorkade tomater

Kycklingrullader med fetaost och soltorkade tomater
Foto: Tv4

Kycklingrullader med fetaost och soltorkade tomater

Av: Karin - Västervik

Från: Halv åtta hos mig

28 ingredienser

1 h 30 m

Kycklingrullader med fetaost, soltorkade tomater och vitvinssås kommer imponera på gästerna som festlig huvudrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kycklingrullader

  • 4 kycklingfiléer
  • 200 g fetaost
  • färsk timjan
  • färsk basilika
  • 200 g soltorkade tomater i olja

Vitvinssås

  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 0,5 schalottenlök, hackad
  • vetemjöl, att pudra över
  • 2 dl grädde
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2 msk soja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl färsk basilika
  • 0,5 dl färsk timjan
  • smör, efter smak
  • salt
  • peppar

Ugnsrostad potatis med parmesan och färska örter

  • 4 port potatis
  • olivolja
  • flingsalt
  • 1 citron
  • 1 klyfta vitlök
  • parmesanost
  • färsk basilika
  • färsk timjan

Till servering

  • grönsallad

Gör så här

Kycklingrullader

  1. Banka ut kycklingbrösten. Tryck ut fetaost med gaffel i mitten på brösten. Lägg på färska örter och lite av de strimlade marinerade soltorkade tomaterna. Vik och rulla ihop. Knyt ett snöre runt eller sätt en tandpetare igenom. Bryn rulladerna i marinaden från tomaterna och lite smör. Lägg rulladerna i en ugnssäker form.

Vitvinssås

  1. Koka upp vatten med buljongtärningen, finhacka och fräs löken. Pudra över mjöl. Tillsätt grädde, buljong, vin, soja, senap, färskpressad vitlök, örterna och slutligen en klick smör. Salta och peppra.
  2. Häll såsen över rulladerna och grädda i ugnen på 200 grader i 20 minuter.

Potatis

  1. Skrubba potatisen och dela i mindre bitar beroende på storlek. Rosta den i ugnen med olivolja och flingsalt på 200 grader i cirka 30 minuter.
  2. Rör ihop olivolja, saft och skal av citron, pressad vitlök, riven parmesan och två olika färska örter, t.ex. basilika och timjan. Häll över potatisen och rör om.