Det här är en rätt för dig som tycker om att lägga ner tid och omsorg på matlagningen. Det är viktigt för smaken att kycklingen marineras i 12 timmar. Resultatet blir fantastiskt!
Hårdkoka två av äggen. Stycka kycklingen i mindre bitar. Linda en baconskiva om varje bit och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda persilja, timjan, salvia, koriander, salt, vin, worcestershiresås, soja och hönsbuljong till marinaden. Slå den över kycklingen. Hacka de hårdkokta äggen och strö över. Låt stå i kylen över natten.
Hacka ihop smör, mjöl och vatten till pajdegen. Låt degen stå kallt 1 timme. Ta ut formen med kycklingen. Kavla ut ett lock av pajdegen, stort nog att med lite överhäng täcka kycklingformen. Värm ugnen till 225°. Vispa upp det sista ägget i en kopp. Pensla med det uppvispade ägget formens ytterkant. Lägg på deglocket och pensla det med resten av ägget.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Den är klar när kycklingen är genomstekt och pajlocket gyllenbrunt.