Pajskal
Skär smöret i tärningar. Arbeta ihop mjöl och smör till en smulig deg med fingrarna.
Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck/kavla ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
Nagga pajskalet och låt det sedan stå i kylskåp ca 20 minuter innan förgräddning. Sätt ugnen på 175 grader.
Förgrädda pajskalet 10-12 minuter.
Fyllning
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Strimla bacon. Skala och finhacka vitlöken.
Bryn kycklingen i en rejäl klick smör i en stekpanna. Lägg över den på ett fat.
Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper.
Fräs purjolök, paprika och vitlök mjuk i en klick smör.
Blanda sedan samman kyckling, bacon och fräset med purjolök och paprika. Smaka av med torkad oregano, salt och nymalen svartpeppar.
Lägg fyllningen i pajskalet och smula fetaosten grovt över.
Blanda ihop äggstanningen. Häll över pajen.
Toppa med riven ost. Tillaga i ugnen ca 20 minuter tills pajen fått fin färg.
Servera pajen med en fräsch grönsallad och syrlig vinägrett!