
Kycklingleverstuvning

Foto: TV4
Du behöver
- 125 g fryst kycklinglever
- salt och malen vitpeppar
- lite mejram
- 3-4 champinjoner
- 1 tsk soja
- 1 gul lök
- 0,5 dl matvete
- persilja
Sås:
- 1,5 dl buljong
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk soja
- 1 tsk arrowrot
- olja att steka i
Gör så här
- Krydda den halvtinade levern, stek den klar i teflonpanna. Skiva champinjonerna och löken. Fräs svamp och lök med lite soja i en kastrull tills all vätska kokat in.
- Koka matvetet enligt förpackningen och blanda det med svamp, lök och kycklinglever.
- Koka upp buljong och tomatpuré, smaka av med soja. Rör ut arrowrot i lite vatten och red av såsen. Slå den över levern. Garnera med lite persilja.
26 januari 2009
Laddar fler recept...