Kycklinglevermousse med portvin

Kycklinglevermousse med portvin
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklinglevermousse med portvin

10 ingredienser

Det här är en välsmakande och trevlig förrätt. Kycklinglever smakar exklusivt men säljs ofta till bra pris. Tillsammans med lite portvin, salt, peppar och smör blir det en förrätt att minnas.

Ingredienser

portioner
  • 300 g kycklinglever
  • smör, till stekning
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,25 tsk mejram
  • 1 msk portvin
  • 60 g smör, kallt

Till servering:

  • små gurkor
  • salladsblad
  • lantbröd

Gör så här

  1. Rensa kycklinglevern från hinnor. Krydda med salt och peppar. Stek den hastigt i smör och låt den kallna.
  2. Mixa levern till en slät massa. Tillsätt kallt portvin och smöret i bitar. Kontrollera kryddningen och lägg över levermoussen i en skål. Låt den stå kallt och stelna i 1-2 timmar.
  3. Fördela sallatsbladen på fyra assietter. Skeda upp moussen med en sked som doppats i varmt vatten. Dekorera med små gurkor och servera med lantbröd.