Kycklingfilé med rosépeppar

4 röster
4
Kycklingfilé med rosépeppar
Foto: TV4

Kycklingfiléns milda smak blir riktigt het med rosépeppar. Kokt ris blandat med majskorn smakar bra till. Romanesco är en grön blomkål.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk rosépeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g romanesco
  • 100 g minisparris
  • 4 msk pinjenötter
  • 1 morot

Till servering:

  • 4 portioner kokt ris
  • 1 liten burk majskorn

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på paketet och låt majskornen rinna av. Skala moroten och skär långa strimlor med skalaren. Dela romanescon i buketter och koka dem en kort stund i saltat vatten tillsammans med sparris och morot. Håll varmt.
  2. Sätt ugnen på 125°. Krossa rosépepparn och krydda kycklingen med den och salt. Bryn filéerna runt om och efterstek i ugn i ca 10 minuter.
  3. Skiva kycklingen och lägg upp den. Toppa med sparris och romanesco och garnera med pinjenötter och morotsstrimlor. Servera med riset.
26 januari 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept