Kycklingfilé i gorgonzolasås med klyftpotatis

Kycklingfilé i gorgonzolasås med klyftpotatis
Foto: TV4

Kycklingfilé i gorgonzolasås med klyftpotatis

Av: Jesper - Åmål

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

1 h 45 m

Kyckling i krämig  och smakrik gorgonzolasås, serveras med potatisklyftor och en fräsch sallad. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kyckling i gorgonzolasås

  • 1 kg kycklingfilé
  • 5 dl grädde
  • 5 dl crème fraîche
  • 2 tsk sambal oelek (rågade tsk)
  • 1 bit blå gorgonzolaost
  • 1,5 dl kinesisk soja

klyftpotatis

  • 900 g delikatesspotatis
  • 8 msk smör
  • 3 krm flingsalt
  • 3 krm rosmarin

Grönsallad

  • 0,5 salladshuvud
  • 0,5 gurka
  • 4 tomater
  • 220 g fetaost, i havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och lägg kycklingfiléerna i en ugnsform.
  2. Blanda grädde, crème fraiche och sambal oelek i en kastrull på låg värme. Tillsätt gorgonzolaosten och sojan. När osten har smällt och allt har blandats ihop, häll såsen över kycklingen och tillaga i ugnen i 1,5 timme.
  3. Ös kycklingen genom att använda en slev och häll såsen över kycklingen en gång i halvtimmen, vänd kycklingen i såsen.
  4. Dela potatisen i klyftor och lägg på en smord plåt. Lägg på smörklickar, flingsalt och rosmarin. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 35-40 min.
  5. Hacka grönsakerna till salladen och tillsätt fetaosten. Servera allt tillsammans.