Kycklingcocktail

Kycklingcocktail
Foto: Tv4

Kycklingcocktail

16 ingredienser

45 m

Den här kycklingcocktailen är en krämig rätt som passar till det mesta och flesta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ris

  • 1 dl jasminris
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt

Kycklingcocktail

  • 300 g kycklingfilé, hackad i små bitar
  • 1 limefrukt
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 tsk pepparmix (svart-, vit-, grön-, rosé- och kryddpeppar)
  • 1 krm salt
  • 2 krm dragon
  • 2 krm basilika
  • 1 krm torkad timjan
  • 2-3 dl grädde
  • 3 cl cointreau
  • 1 msk kinesisk soja

Servering

  • 2 apelsiner
  • 8 blad färsk citronmeliss

Gör så här

Ris

  1. Mät upp ris, vatten och salt i en kastrull. Sätt kastrullen på spisen på hög värme. Direkt när du ser att den börjar koka så behöver du sänka värmen till lite under medel och lägga på locket. Låt koka i ca 14-17 minuter tills du ser att riset inte är fuktigt längre.

Kycklingcocktail

  1. Hacka kycklingen i små bitar.
  2. Pressa limen så att det blir limejuice.
  3. Häll oljan i en wokpanna och lägg i kycklingbitarna. Tillsätt pepparmix, bergsalt, dragon, basilika och timjan. Stek under omrörning i ca 5 minuter.
  4. Häll i limejuicen och stek ytterligare 5–10 minuter tills kycklingbitarna är genomstekta.
  5. Tillsätt riset och stek ytterligare 2 minuter.
  6. Häll på grädden, cointreau och soja. Låt grytan koka upp.

Servering

  1. Lägg kycklingcocktailen i ett cocktailglas.
  2. Skiva upp apelsinerna.
  3. Lägg 3 apelsinskivor på kanten av cocktailglaset och 2 citronmelissblad på ovansidan av förrätten.