Kycklingburgare med fruktig salsa

0 röster
60 m
4
Kycklingburgare med fruktig salsa
Foto: Eva Hildén

Härlig och lättlagad burgare på kyckllinfärs sopm serveras i bröd med en fruktig salsa med mango och kiwi.

Receptet är ur boken Hamburgare och texmex, Semic.

Visa mer
60 m
4

Du behöver

  • 600 g kycklingfärs
  • 2 skivor bacon, gärna rökt
  • 1 krm salt
  • smör till stekning
  • 2 skivor ost, t.ex. herrgård eller svecia

Mango- och kiwisalsa

  • 1 chilifrukt
  • 2 kiwi
  • 2 lime, saften
  • 1 msk flytande honung
  • 1-2 droppar tabasco
  • 1 förp mangotärningar, 250 g halvtinade
  • 0,5 dl koriander, hackad
  • 0,5 dl mynta, hackad

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 tsk majonnäs
  • rucola
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Finhacka bacon. Blanda färsen med salt och bacon. Dela färsen i 4 lika stora bitar och forma till biffar.
  2. Stek biffarna i smöret 3-5 minuter på varje sida.
  3. Lägg 1/2 skiva ost på varje biff och efterstek under lock ca 3 minuter eller tills biffarna är genomstekta och osten smält.
  4. Mango- och kiwisalsa
    Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
  5. Skala och skär kiwin i tärningar. Blanda limesaft, honung och tabasco i en skål. Vänd ner chili, kiwi, mango, koriander och mynta. Täck med plastfilm och låt stå i rumstemperatur ca 20 minuter.
  6. Servering
    Servera biffarna varma i skurna och rostade hamburgerbröd tillsammans med majonnäs, rucola och salsa. Servera med nachos.
13 maj 2019

Laddar fler recept...