Kycklingburgare med avokado och hoisinsås

4 burgare
Kycklingburgare med avokado och hoisinsås
Foto: TV4

Pankopanerad kycklingburgare med pepprig majonnäs, avokado, koriander och hoisinsås. Perfekt fredagskäk!

4 november 2017
4 burgare

Du behöver

Syrad lök

  • 1 rödlök
  • 3 msk risvinäger
  • 1 krm salt
  • 1,5 tsk socker

Panerad kyckling

  • 2 stora kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1-2 dl panko
  • salt och svartpeppar
  • naturell olja att steka i, rikligt

Tillbehör

  • 4 goda hamburgerbröd
  • 2 mjuka avokado
  • 4 msk rostade sesamfrön
  • 1 kruka koriander
  • 1,5 dl hoisinsås
  • ca 1,5 dl majonnäs (gör egen eller köp färdig)
  • rikligt med nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att syra löken. Rör samman vinäger, salt och socker. Strimla löken och rör ner i vinägerblandningen. Blanda noga och ställ åt sidan.
  2. Blanda majonnäs med rikligt med nymalen svartpeppar.
  3. Kärna ur och gröp ur avokadon. Skiva avokadon och ställ åt sidan.
  4. Banka ut kycklingfilén tills den är tunn och dela sedan varje filé i två jämnstora bitar. Häll mjölet på en tallrik och blanda med salt och nymalen svartpeppar. Häll pankon på en annan tallrik och avsluta med uppvispat ägg i en tredje. Vänd varje kycklingbit först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i panko så att den är helt täckt.
  5. Stek kycklingen i rikligt med olja på medelvärme tills den blivit gyllenbrun på båda sidor och är helt genomlagad.
  6. Rosta hamburgerbrödet och bygg ihop burgare med majonnäs, hoisinsås, avokado med sesam på, koriander, syrad lök och krispig kyckling. Servera genast.
Kommentera receptet

Fler goda recept