Kycklingburgare med avokado och hoisinsås
Kycklingburgare med avokado och hoisinsås
18 ingredienser
Pankopanerad kycklingburgare med pepprig majonnäs, avokado, koriander och hoisinsås. Perfekt fredagskäk!
Ingredienser
Syrad lök
- 1 rödlök
- 3 msk risvinäger
- 1 krm salt
- 1,5 tsk strösocker
Panerad kyckling
- 2 kycklingfiléer
- 1 ägg
- 0,5 dl vetemjöl
- 1-2 dl pankoströbröd
- salt
- svartpeppar
- naturell olja att steka i, rikligt
Tillbehör
- 4 hamburgerbröd
- 2 avokado mjuka
- 4 msk rostade sesamfrön
- 1 kruka koriander
- 1,5 dl hoisinsås
- ca 1,5 dl majonnäs (gör egen eller köp färdig)
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Börja med att syra löken. Rör samman vinäger, salt och socker. Strimla löken och rör ner i vinägerblandningen. Blanda noga och ställ åt sidan.
- Blanda majonnäs med rikligt med nymalen svartpeppar.
- Kärna ur och gröp ur avokadon. Skiva avokadon och ställ åt sidan.
- Banka ut kycklingfilén tills den är tunn och dela sedan varje filé i två jämnstora bitar. Häll mjölet på en tallrik och blanda med salt och nymalen svartpeppar. Häll pankon på en annan tallrik och avsluta med uppvispat ägg i en tredje. Vänd varje kycklingbit först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i panko så att den är helt täckt.
- Stek kycklingen i rikligt med olja på medelvärme tills den blivit gyllenbrun på båda sidor och är helt genomlagad.
- Rosta hamburgerbrödet och bygg ihop burgare med majonnäs, hoisinsås, avokado med sesam på, koriander, syrad lök och krispig kyckling. Servera genast.