Kycklingburgare

8 röster
4
Kycklingburgare
Foto: TV4

Det är väldigt gott att göra färs av kyckling. Du kan mala i köttkvarn eller använda en matberedare. Servera med dina favorittillbehör, potatis, ris och pasta passar alla lika bra. Tomatsås, svampsås eller béarnaisesås kan du servera till. Här är det tillbehören som avgör vilket tema rätten får.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g benfritt kycklingkött
  • 1 ägg
  • 3 msk grädde
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Lägg kycklingkött, salt, dragon och lite nymalen peppar i en matberedare och finfördela köttet med korta tag på momentläget.
  2. rör i ägg och grädde och blanda till en smet. Forma kycklingfärsen till biffar med vattensköljda händer.
  3. Stek biffarna på båda sidor i smör tills de fått fin färg och är genomstekta. Lägg upp på varma tallrikar.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept