Kyckling ”Hot pot”
Kyckling ”Hot pot”
20 ingredienser
Här bjuder Jonas Lagerström på en mustig kycklinggryta med rotfrukter, lök och champinjoner.
Se Jonas Lagerström laga receptet

Ingredienser
- 1 hel kyckling
- 3 l vatten
- 2 schalottenlökar
- 1 king solo vitlök
- 100 g morot
- 1 citron, strimlat skal
- 4 potatisar (stora)
- 400 g palsternacka
- 1 knippe stjälkselleri
- 300 g champinjoner
- 1 knippe salladslök
- 4 dl vitt vin
- 1,5 dl risvinäger
- 1 msk honung
- 1-2 msk sesamolja (vit)
- 80 g smör
- salt
Servering
- 4 champinjoner
- ev 1 knippe citrontimjan (eller vanlig timjan)
- ev 1 knippe rosmarin
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stycka kycklingen i lår och filéer, lägg åt sidan. Lägg skrovet från kycklingen i en ugnssäker form. Häll på vatten och rosta i ugn ca 30 minuter.
- Häll av och sila buljongen.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs lök och vitlök i en stor kastrull/gryta.
- Tillsätt kycklingen och buljongen till löken.
- Skala och skär grönsakerna i bitar.
- Tillsätt morot, citronskal, potatis och palsternacka i grytan. Låt koka ca 30 minuter.
- Ta upp kycklingbitarna och plocka bort köttet, skär eventuellt i mindre bitar.
- Lägg tillbaka kycklingbitarna i grytan tillsammans med stjälkselleri, champinjoner, salladslök, vitt vin, risvinäger, honung, sesamolja och smör. Låt småkoka ca 10 minuter.
- Smaka upp med salt.
Servering
- Avsluta med att råhyvla champinjon på toppen.