Kurdiska linssbiffar

Markiz Talhaoui

Kurdiska linssbiffar

18 ingredienser

50 min

De här enkla kurdiska linssbiffarna passar perfekt att servera i salladsblad toppade med granatäppelsirap.

Ingredienser

6 - 8 portioner
  • 2,5 dl röda linser
  • 5 dl vatten
  • 1,5 dl bulgur
  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapuré (turkisk)
  • 1 tsk pul biber
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1,5 tsk salt
  • 1 knippe salladslök, finhackad
  • 1 knippe färsk bladpersilja, hackad
  • 0,5 citron, saften

Servering

  • 1 msk olivolja
  • isbergssallad
  • granatäpplesirap

Gör så här

  1. Skölj linserna och koka dem i 5 dl vatten i ca 15 minuter tills de är mjuka.
  2. Ta av kastrullen från värmen och rör ner bulgur. Täck med lock och låt stå i 20 minuter.
  3. Hetta upp olivolja och fräs löken tills den är mjuk.
  4. Tillsätt tomatpuré, paprikapasta samt kryddor och fräs i någon minut. Låt sedan svalna.
  5. Häll lökröran över linserna.
  6. Blanda även ner salladslök, persilja samt citronsaft och smaka av.
  7. Fukta händerna och forma blandningen till små avlånga biffar. Lägg biffarna på ett fat.

Servering

  1. Ringla lite olivolja över och servera biffarna i ett salladsblad toppade med granatäppelsirap.