Kullakonst


Foto: Tv4
Kullakonst
17 ingredienser
1 h
Charkbricka med lokala läckerheter är alltid en uppskattad förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se Mikaela - Orsa/Mora laga receptet

Ingredienser
Rabarbermarmelad
- 1 kg rabarber
- 1 förp syltsocker
- 1 citron, saften
- 1 tsk malen kardemumma
Småost
- 3 l mjölk (3%)
- 1 l filmjölk
- 1 tsk salt
- gräslök (efter smak)
- ev grädde
Friterat tunnbröd
- frityrolja
- tunnbröd
- flingsalt
Servering
- charkuterier (valfria)
- oliver (gärna chilidrops oliver)
- blandad frukt
- blandade bär
- ätbara blommor
Gör så här
Rabarbermarmelad
- Koka upp alla ingredienser till marmeladen i 5 minuter. Låt sedan svalna.
Småost
- Värm mjölken tills den nästan kokar och häll sedan i filmjölken.
- Låt stå i ca 10 minuter.
- Sila massan i ett durkslag och låt svalna.
- Tillsätt salt och finhackad gräslök.
Friterat tunnbröd
- Värm oljan på högsta värmen.
- Skär tunnbrödet i mindre bitar.
- Fritera brödbitarna tills de får en fin gyllenbrun färg.
- Lägg i en skål och strö över flingsalt.
Servering
- Servera de friterade tunnbröden med marmeladen, småosten, charkuterier, oliver, frukt, bär och ätbara blommor efter säsong.