Kullakonst

koket.se
Kullakonst
Foto: Tv4

Kullakonst

Av: Mikaela - Orsa/Mora

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

1 h

Charkbricka med lokala läckerheter är alltid en uppskattad förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Mikaela - Orsa/Mora laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rabarbermarmelad

  • 1 kg rabarber
  • 1 förp syltsocker
  • 1 citron, saften
  • 1 tsk malen kardemumma

Småost

  • 3 l mjölk (3%)
  • 1 l filmjölk
  • 1 tsk salt
  • gräslök (efter smak)
  • ev grädde

Friterat tunnbröd

  • frityrolja
  • tunnbröd
  • flingsalt

Servering

  • charkuterier (valfria)
  • oliver (gärna chilidrops oliver)
  • blandad frukt
  • blandade bär
  • ätbara blommor

Gör så här

Rabarbermarmelad

  1. Koka upp alla ingredienser till marmeladen i 5 minuter. Låt sedan svalna.

Småost

  1. Värm mjölken tills den nästan kokar och häll sedan i filmjölken.
  2. Låt stå i ca 10 minuter.
  3. Sila massan i ett durkslag och låt svalna.
  4. Tillsätt salt och finhackad gräslök.

Friterat tunnbröd

  1. Värm oljan på högsta värmen.
  2. Skär tunnbrödet i mindre bitar.
  3. Fritera brödbitarna tills de får en fin gyllenbrun färg.
  4. Lägg i en skål och strö över flingsalt.

Servering

  1. Servera de friterade tunnbröden med marmeladen, småosten, charkuterier, oliver, frukt, bär och ätbara blommor efter säsong.