Kryddiga scones med zucchini och ingefära
Kryddiga scones med zucchini och ingefära
9 ingredienser
20 m
Matiga scones som görs med riven zucchini, ingefära och yoghurt. Toppas med rostade pumpafrön.
Ingredienser
- 7 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 4 msk farinsocker
- 1,5 tsk salt
- 1 dl zucchini, riven
- 2 tsk färsk ingefära, riven
- 100 g smör
- 3 dl mild yoghurt
- 1 dl rostade pumpakärnor
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda vetemjöl, finfördelat smör, bakpulver, salt, socker, fint riven zucchini och fint riven ingefära i en bunke eller köksassistent. Tillsätt yoghurt och blanda till en kladdig smet.
- Mjöla händerna och fördela degen i åtta klumpar och platta ut till tefatsstora rundlar på bakplåtsklädda plåtar. Pricka sconesen med en gaffel och häll på rostade pumpafrön och tryck fast.
- Grädda i ugnen i 10-12 minuter. Njut nygräddade med curd, marmelad och/eller ost.