Kryddig svamptacos med vitlökssås

35 röster
20 m
4
Kryddig svamptacos med vitlökssås
Foto: TV4

Lättlagad vegetarisk tacos med skogschampinjoner, portabellosvamp och enkel vitlökssås. Lika gott på en måndag som till helgen.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Svampfärs

  • 500 g skogschampinjoner, rivna
  • 2 portabellosvampar, grovt hackade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök, pressad

Vitlökssås

  • 3 dl crème fraiche
  • 3 klyftor vitlök, pressad
  • 0,5 knippe persilja
  • Tillbehör
  • tortillabröd
  • tomat
  • isbergssallad
  • persilja
  • parmesanost
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Riv champinjonerna på ett rivjärn, använd den grova sidan.
  2. Stek de rivna champinjonerna, hackad portabello och en nypa salt på hög värme tills nästan allt vatten har avdunstat och svampen är en aning krispig. Ställ åt sidan.
  3. Fräs lök, vitlök, chili och spiskummin mjukt, blanda sedan ner svampen och ha i smöret, fräs någon minut, ställ åt sidan.
  4. Blanda ihop vitlökssåsen.
  5. Servera sedan genom att fylla varma tortillabröd med vitlökssås, svampfärs, tomat, sallad, persilja och riven parmesan.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...