Kryddig svamptacos med vitlökssås

30 röster
20 m
4

Lättlagad vegetarisk tacos med skogschampinjoner, portabellosvamp och enkel vitlökssås. Lika gott på en måndag som till helgen.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Svampfärs

  • 500 g skogschampinjoner, rivna
  • 2 portabellosvampar, grovt hackade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 röd chili
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök, pressad

Vitlökssås

  • 3 dl crème fraiche
  • 3 klyftor vitlök, pressad
  • 0,5 knippe persilja
  • Tillbehör
  • tortillabröd
  • tomat
  • isbergssallad
  • persilja
  • parmesan

Gör så här

  1. Riv champinjonerna på ett rivjärn, använd den grova sidan.
  2. Stek de rivna champinjonerna, hackad portabello och en nypa salt på hög värme tills nästan allt vatten har avdunstat och svampen är en aning krispig. Ställ åt sidan.
  3. Fräs lök, vitlök, chili och spiskummin mjukt, blanda sedan ner svampen och ha i smöret, fräs någon minut, ställ åt sidan.
  4. Blanda ihop vitlökssåsen.
  5. Servera sedan genom att fylla varma tortillabröd med vitlökssås, svampfärs, tomat, sallad, persilja och riven parmesan.
14 mars 2016
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept