Kryddig sötpotatispaj

POPULÄRT
Kryddig sötpotatispaj
Foto: TV4
Fredrik Britz
Fredrik Britz

Kryddig sötpotatispaj

19

6 steg att laga

18 ingredienser

Söt och god paj med kryddig sötpotatisfyllning.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Pajskal

  • 350 g vetemjöl
  • 125 g florsocker
  • 125 g smör
  • 4 äggulor
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 2 sötpotatisar
  • 150 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl grädde
  • 2 msk whisky
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk muskot
  • 1 vaniljstång
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser snabbt till en deg. Låt vila i kylen i ca 30 min.
  3. Kavla ut mördegen tunt och fodra pajformar med degen. Klä in i aluminiumfolie och lägg i någon form av tyngd exempelvis socker, ärtor eller ris.
  4. Förbaka pajskalen i ca 15 minuter i ugn.
  5. Koka sötpotatisen och låt svalna. Skala potatisen och blanda ihop med smöret till ett fint mos. Rör i socker, kanel, whiskey och muskot. Vänd ner ett ägg i taget. Tillsätt mjöl lite i taget tills allt är blandat.
  6. Häll upp i förbakat pajskal och grädda sedan av i ugn på ca 20 min eller tills fyllningen stelnat.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer