Kryddig sötpotatispaj

Kryddig sötpotatispaj
Foto: TV4

Söt och god paj med kryddig sötpotatisfyllning.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

1 november 2017

Du behöver

Pajskal

  • 350 g vetemjöl
  • 125 g florsocker
  • 125 g smör
  • 4 äggulor
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 2 sötpotatisar
  • 150 g smör
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 2 msk whiskey
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk muskot
  • 1 vaniljstång
  • salt och svartpeppar
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser snabbt till en deg. Låt vila i kylen i ca 30 min.
  3. Kavla ut mördegen tunt och fodra pajformar med degen. Klä in i aluminiumfolie och lägg i någon form av tyngd exempelvis socker, ärtor eller ris.
  4. Förbaka pajskalen i ca 15 minuter i ugn.
  5. Koka sötpotatisen och låt svalna. Skala potatisen och blanda ihop med smöret till ett fint mos. Rör i socker, kanel, whiskey och muskot. Vänd ner ett ägg i taget. Tillsätt mjöl lite i taget tills allt är blandat.
  6. Häll upp i förbakat pajskal och grädda sedan av i ugn på ca 20 min eller tills fyllningen stelnat.
Kommentera receptet

Fler goda recept