Kryddig korv med primörsallad

30 m
4
Spela video Kryddig korv med primörsallad
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 4 råkorvar med anchochili och svartpeppar
  • 1 kålrabbi
  • 1 knippe morot
  • 5 grön sparrisar
  • 5 vita sparrisar
  • 250 g färskpotatis
  • 100 g spenat
  • 2 dl nässlor
  • 2 msk libbsticka, finskuren

Smördressing

  • 1 knippe gul knipplök
  • 3 msk vatten
  • 75 g smör
  • 2 msk grovsenap
  • 1 msk vit vinsvinäger
  • 2 tsk honung

Gör så här

  1. Dela och koka potatisen i välsaltat vatten.
  2. Skala kålrabbin, skär i mindre bitar och skär ner moroten i lika stora bitar och tillsätt till potatisen efter att potatisen kokat i cirka 5 minuter.
  3. Börja med såsen. Skär ner knipplöken i mindre bitar och koka upp den tillsammans med vatten och vinäger. Vispa ner smöret i kastrullen, dra av från värmen och tillsätt senap och honung.
  4. När kålrabbin kokat i 10 minuter, tillsätt vit sparris i mindre bitar och när den kokat i 3 minuter avsluta med grön sparris i bitar. Låt koka någon minut, häll sedan av vattnet och slå på lök- och senapssåsen.
  5. Stek korven i olja, cirka 3 minuter på varje sida till den är tillagad rakt igenom. Servera primörsalladen med nystekt korv.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept