Kryddig jordnötsgryta

NYHET
Kryddig jordnötsgryta
Foto: TV4
Sara Ask
Sara Ask

Kryddig jordnötsgryta

14 ingredienser

30 min

"Börja laga den här grytan och känn doften sprida sig i köket. Kanske gör det bebisen extra lockad?" /Sara Ask

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • rapsolja (att steka i)
  • 2 tsk curry
  • 2 sötpotatisar (eller vanlig potatis) [ca 600 g totalt]
  • 2 dl torkade röda linser
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 0,5 dl jordnötssmör (behöver inte vara saltfria)
  • 2 dl kokosmjölk (frys in resten)
  • 6-7 dl vatten

Servering

  • bulgur (eller couscous)
  • mango
  • jordnötter, hackade eller stötta
  • sriracha (eller sambal oelek)

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök fint.
  2. Bryn lökhacket långsamt i en gryta eller kastrull med rapsolja. Då hinner smakerna i löken framträda.
  3. Tillsätt curry och rör om.
  4. Skala och tärna sötpotatisen under tiden.
  5. Tillsätt sötpotatisbitarna i den currydoftande löken.
  6. Häll på linser, tomatpuré, jordnötssmör, kokosmjölk och det mesta av vattnet.
  7. Låt koka i ca 25 minuter eller tills både sötpotatisen och linserna är mjuka.
  8. Ta undan en portion till bebisen innan du saltar.
  9. Anpassa konsistensen till bebisen vid behov: mosa eller mixa.

Servering

  1. Servera grytan med bulgur, mango och finhackade eller stötta jordnötter att toppa med.