Kryddig fläskkarrémacka med syrad lök

Kryddig fläskkarrémacka med syrad lök
Johan Backéus
Johan Backéus

Kryddig fläskkarrémacka med syrad lök

18 ingredienser

30 m + 4 timmar i ugn

En matig och god macka med karré som passar perfekt att ta med som picknick till stranden, parken eller när man får många på besök.

Ingredienser

portioner macka

Fläskkarré

  • 600 g fläskkarré
  • 2 msk svartpeppar
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 msk rödpeppar
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk malen spiskummin
  • salt (efter smak)

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 1 tsk champagnevinäger
  • 2 dl rapsolja
  • salt (efter smak)

Tillbehör och montering

  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 100 g gurka, skivad och lagd i 1-2-3 lag
  • 1 baguette
  • 4 blad sallad

Gör så här

Fläskkarré

  1. Mixa, eller mortla, alla kryddor och gnid in fläskkarrén ordentligt. Glöm ej att salta!
  2. Lägg karrén på en ugnsplåt och rosta den i ugnen på 200 grader utan olja eller smör. När den har fått ordentligt med färg så vrid ned ugnen till 80-90 grader och låt stå minst 4 timmar, men helst över natten.
  3. Låt den svalna lite innan den skärs upp. Karrén räcker till flera mackor.

Majonnäs

  1. Mixa ägg och champagnevinäger med en stavmixer.
  2. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle medan du mixar. Mixa tills allt tjocknar och smaka sedan av med salt.

Tillbehör och montering

  1. Skär löken i tunna skivor och lägg den i vinägern.
  2. Skiva gurkan och lägg in den i en 1-2-3 lag (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten).
  3. Dela baguetten, bre majonnäs över, lägg på karréskivor, picklad rödlök, inlagd gurka och sallad.