Kryddig auberginegryta med rött ris och örtigt citronhack

34 röster
30 min
4
Kryddig auberginegryta med rött ris och örtigt citronhack
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 3 klyfta vitlök
  • 2 cm ingefära
  • 1 aubergine, stor
  • 3 tomater
  • 2 msk garam masala
  • 1 burk färdigkokta stora vita bönor [400 g]
  • 200 g färsk spenat
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Topping

  • 1 kruka mynta
  • 0,5 kruka dill
  • 0,5 citron
  • 2 dl matyoghurt

Till servering

  • 4 port rött ris

Gör så här

  1. Skala, halvera och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken och ingefäran. Skär auberginen i 1-2 cm stora bitar. Hacka tomaterna.
  2. Stek den gula löken gyllene i olja i en gryta. Tillsätt vitlök och ingefära och stek ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt auberginen i grytan och stek tills den också har fått lite färg.
  4. Krydda med garam masala. Rör runt och tillsätt därefter tomaterna. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt bönorna i grytan. Häll på vatten så att det precis täcker. Låt grytan koka ihop.
  6. Hacka mynta och dill till toppingen. Riv ned citronskal och låt stå.
  7. Ta grytan från värmen och vänd ner spenaten. Servera med ris, en klick yoghurt och örttoppingen!
11 maj 2019